Dosar electronic la judecatorii/Tribunal Bucuresti

Un pas important inainte pentru justitiabili a fost facut prin introducerea dosarului electronic si a accesului la acest dosar la Judecatorii/Tribunalul Bucuresti Click aici

Aveti de acum posibilitatea de a fotografia dosarul din arhiva judecatoriilor/tribunalelor

Suntem in masura sa ne bucuram dupa cinci ani si jumatate de la primul demers facut la Ministerul Justitiei, (in 21.07.2010 sub nr. 30bf9e90-0fe2-4002-be04-5094c35babcd am inregistrat prima petitie electronica).
Justitiabilul roman, isi poate fotografia dosarul in care este parte, in arhiva Judecatoriei/Tribunalului, fara sa mai fie nevoit sa faca copii xerox pe care sa dea o gramada de bani, fara sa mai fie nevoit sa studieze pe loc toate documentele intr-un timp dat, fara hartuieli inutile.
Un drept normal in orice alta tara, dar pe care in Romania cetateanul nu il avea. Dupa cateva reveniri la solicitare, Directia Tehnologia Informatiei impreuna cu celelalte directii din minister au identificat prin gramada de reglementari ce ar trebui facut si au transmis propunerea catre Consiliul Superior al Magistraturii.
Intr-un final, aici a fost stipulat in Noul regulament de ordine interioara al instantelor, la ar. 93 alin. 13 ca „obtinerea prin fotografiere a unor copii de pe inscrisuri din dosarele instantei este permisa”.
Daca, totusi nu vi se permite fotografierea inscrisurilor, puteti arata ACEASTA ADRESA.