• LINK Brainstorming Riscuri si rezolvari


  Ce se intampla daca la nivel de tara nu va fi ales niciun reprezentant?!

  Solutia cu care venim – pentru moment, pana vine cineva cu o idee mai buna –  este aceea de a stabili un numar minim (si aici vorbim chiar de minim – de exemplu 42 – unul pe judet) de alesi care vor asigura totusi reprezentarea, acestia fiind cel mai bine clasatii la nivel de tara.

  Acestia vor asigura legislatura respectiva la un nivel de avarie – sa zicem -.

  Astfel va fi rezolvata situatia conducerii in mod sigur. Asta pana vom introduce democratia participativa – putem vota de pe mobil direct toate legile si nu va mai fi nevoie de parlament si de reprezentare. Este cert ca viitorul ne va conduce catre acest tip de conducere publica – si la ora actuala mijloacele de comunicare ne asigura posibilitatea de a participa direct.

  Ce motiv am avea sa stam iar la coada tarilor si sa nu luam initiativa reformarii sistemului reprezentativ? Asteptam iarasi sa ne-o ia altii inainte si ne multumim sa ii maimutarim post factum?

  Credem ca a sosit timpul sa ne implicam direct in treburile care ne privesc, sa folosim tehnologia si sa participam noi insine la decizia politica. De aia suntem in secolul XXI. Nu ca sa ne maimutarim ca acum cateva mii de ani.


  468 ad