• justitie-foto link document


  justitie-foto link document

  Am solicitat Ministerului Justitiei sa dispuna in mod expres posibilitatea justitiabililor de a fotografia digital (cu camera sau telefon mobil) dosarele la care sunt indreptatiti sa aiba acces.
  Aceasta pentru ca in arhivele in care pot fi consultate dosarele, acest lucru este interzis. Se pot copia manual documentele, insa dureaza o vesnicie. Se pot realiza copii tip xerox, insa costa destul de mult si se consuma hartie. Intrucat timpul scurt si aglomeratia nu permit analizarea in liniste a documentelor si stabilirea celor pentru care sunt necesare copii, cetatenii sunt obligati sa faca mai multe copii decat este necesar, selectand ulterior care dintre acestea le sunt cu adevarat necesare. Aceasta cu costuri ridicate si cu consumarea unor resurse (hartie, toner, curent, etc.)
  Este deci mult mai ieftin, ecologic si util sa se poata realiza fotografii digitale, intrucat acestea pot fi printate numai daca este necesar, cetateanul avand timpul sa decida daca vrea sau nu sa printeze respectiva copie de pe document.
  Prin scaderea costurilor suportate de cetatean se imbunatateste accesul acestuia la justitie, se fac importante economii de hartie, curent electric si alte resurse. Ocrotim padurile, nu doar ne prefacem.
  In iulie 2010 am inceput demersul prin inregistrarea unei solicitari sub nr. 30bf9e90-0fe2-4002-be04-5094c35babcd la Ministerul Justitiei, solicitare la care nu am primit niciun raspuns, chiar daca am facut reveniri periodice.
  In anul 2014 am facut o noua solicitare.
  Raspunsul la demersurile noastre il gasiti in link-ul din titlu.
  Dupa doi ani de la raspunsul respectiv, nu avem inca o rezolvare in folosul cetatenilor.


  468 ad

  Leave a Reply